· 

Wella Haarspray Ultra Strong

Een product waar ik absoluut bij zweer, is de haarspray van Wella. Ik heb al veel haarspray's uitgetest en dit is my absolute number 1!

 

Al jaren gebruik ik haarlak om meer volume te krijgen in mijn haar. Ik heb wel veel haar, maar mijn individuele haren zijn dunner dan het gemiddelde, als je vergelijkt met andere mensen. Mijn haar is hierdoor heel fijn en sluik. Je zou denken niets mee aan te vangen, maar mij hoor je niet klagen over mijn haar. Dankzij haarlak kan ik er best een mooie coupe van maken.

 

Omdat mijn haar fijn is, hoeft de spray minder veel moeite te doen om er volume in te krijgen en de volume er ook in te houden. Bij deze haarspray is het plakgehalte net genoeg om het haar te fixeren zonder dat het er vastgelijmd uitziet. Mijn complimenten voor Wella! Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik de nummer 4 heb van het gamma, de Ultra Strong. De andere nummers heb ik nooit geprobeerd want waarom zou ik een ander product gebruiken als ik het van het heb gevonden? Een bus bevat 400 ml en kost ongeveer 3,95 Euro. 

 

Soms heb je wel eens van die haarlakken die maar een heel klein beetje fixeren. Dat snap ik niet, waarom dan haarlak? Het zal wel aan mij liggen en daar zal wel een reden voor zijn, bijvoorbeeld als je kort haar hebt, maar ik moet volume krijgen in lange lokken en de haarwortels kunnen fixeren. Dit spul doet het allemaal. Ik heb altijd het idee dat ik eruit zie alsof ik net van de kapper kom. Nu klink ik heel vol van mezelf, maar ik wil maar gewoon aantonen wat deze haarlak voor mij doet en hoe enthousiast ik er over ben. Niet dat je eruit hoeft te zien alsof je net van de kapper komt want je mag blij zijn met het haar dat je hebt. Als die celebs niet eerst langs zijn gegaan bij de kapper zit het ook gewoon zoals het bij velen zit. 

 

Hoe ga ik te werk? Als ik opsta, kam ik mijn haren om alle knopen eruit te krijgen. Omdat ik zo fijn haar heb, heb ik veel last van knopen. Vervolgens ga ik het alleen maar weer erger maken, maar dit allemaal voor het hogere doel. De bovenste haren toupeer ik, ik spuit Wella haarspray in het vogelnest dat ik heb gemaakt en vervolgens laat ik dit zo een tijdje zitten. Mijn vriend vindt dit altijd een grappig zicht en levert dan ook zijn bijdrage aan commentaar. (Is er een storm geweest? Heb je gefietst?). Vervolgens ga ik dan even verder met het aanbrengen van mijn make-up en als dat klaar is, werk ik als laatste mijn haren af. Het touperen is natuurlijk om volume te creëren door ervoor te zorgen dat de haarwortels een beetje rechter gaan staan. De haarlak zorgt voor een dramatischer en langdurig effect. Als ik geen haarlak gebruik en mijn haren enkel toupeer en kam, blijft het niet zitten. Mijn haar wordt zwaar en gaat tegen mijn koppie aanplakken. 

 

Dus na het aanbrengen van mijn make-up kam ik mijn getoupeerde haren weer een beetje plat en zoek ik mijn scheiding. Ik gooi mijn haren nog een beetje in model en spuit haarlak in de kruin en ook wat in de punten voor ook daar meer volume te krijgen. De haarlak zorgt er ook voor dat ik een slag krijg in mijn haar, weer meer volume! En het beste, dit alles duurt niet zo lang. 

 

Het is natuurlijk veel fijner en gemakkelijker als je je haar gewoon kunt kammen en BAM het zit in model, de werkelijkheid is anders. 

 

 

Ik ga op vakantie en neem mee? Wella Haarspray Ultra Strong! En nog wel een paar andere dingen...