· 

Groene Klei Masker van De Tuinen/Holland & Barrett

Een product dat ik een aantal jaren geleden heb ontdekt, en nog steeds gebruik, is het Groene klei masker van De Tuinen/Holland & Barrett. Een aantal jaren geleden kwam het fenomeen 'klei' op de proppen in beautyland en er komen nu nog steeds nieuwe producten op de markt met klei erin verwerkt. Je ziet het tegenwoordig terugkomen in gezichtsverzorging, haarverzorging,... 

 

Een aantal jaren geleden, als het al zo lang geleden is, stond ik bij De Tuinen, tegenwoordig Holland & Barrett. Vaak ga ik gewoon om te kijken in de schappen wat ze allemaal hebben en wat mij aanspreekt. Eigenlijk zoals kleren shoppen. Je moet maar net iets zien wat bij je past of wat je leuk vindt. Ik vind shoppen voor beautyproducten ook veel leuker dan shoppen voor kleren. Vervolgens kunnen orakelen over al die producten op mijn blog is net zo leuk!

 

Maar goed. Ik zag deze tube staan en zowel de naam van het product als de kleur spraken mij meteen aan. Ik kon me al voorstellen hoe dit product rook en zou aanvoelen. Het was echt iets voor mij en het zat kant-en-klaar in een tube! Je hoeft dus niet gaan liggen klooien met water om er eerst een papje van te maken. 

De kleine tube bevat 100 ml en hier betaal je ongeveer 10 Euro voor. 

 

In de winkel heb ik meteen het etiket gelezen alvorens als een blije gup naar de kassa te lopen.

Op het etiket staat dat het een kant-en-klaar masker is voor het gezicht en/of lichaam. Het dringt door tot diep in de poriën. Er zit onder andere Tea Tree olie en Lavendel olie in. De groene leem (klei) is sterk reinigend, rijk aan enzymen en bevat ook heilzame mineralen (Klinkt best dramatisch nu ik de verpakking weer zo lees). Dan last but not least, zou het masker bijzonder geschikt zijn voor een onzuivere, vette huid en bij puistjes en mee-eters. 

Je kunt het masker twee keer per week gebruiken door een dikke laag aan te brengen op je droge gezicht, vervolgens 10 tot 15 minuten te laten zitten en het daarna af te spoelen met lauwwarm water. 

 

Ik zit ondertussen aan mijn derde of vierde tube en er staat al een nieuwe klaar in de kelder! Ik vind dit masker één en al genot en luxe! Toen ik het de eerste keer op mijn gezicht deed, rook het en voelde het precies zoals ik me het had voorgesteld. Het masker is een dikke lichtgroene brij en smeert makkelijk en het voelt ook fijn. Het masker droogt dan binnen 10 minuten op je gezicht totdat het hard wordt en je een beetje moeite krijgt om je gezicht te bewegen. Het ruikt ook nog eens superlekker naar lavendel. Iedere keer doet me de geur denken aan alsof ik in een SPA ben, dus dubbel zo hard genieten! Het is een product dat op al je zintuigen inspeelt en hierdoor merk je gewoon dat dit een goed product is. Het ruikt goed, het voelt goed, je ziet het ook. 

Ik haal het masker meestal af met een washandje omdat het wat moeilijk af te halen is met enkel mijn handen, hoewel het product terug zacht wordt als het nat is gemaakt. 

 

Ik heb sinds mijn acne periode zeker nog af en toe eens last van een puistje her en der en van mee-eters, maar die neem ik er ook wel bij. Zoals de verpakking zegt, is het wel een ideaal spul voor een onzuivere huid. Op de een of ander manier heb ik het idee dat de klei het vet op je huid helemaal absorbeert en de puistjes een beetje uitdrogen. Ofja, dit zal ook wel echt het geval zijn want ik blijf dit product niet voor niets weer iedere keer kopen. Een vriendin van mij heeft het een hele tijd geleden ook gekocht en was er ook helemaal van in de wolken. 

 

Het enige nadeel aan het masker is, is dat het nog wel eens lichtjes kan branden, vooral als je je gezicht net hebt nat gemaakt met warm/heet water. Soms begint het bij mij ook de branden, maar niet vaak. Het is ook niet aangeraden om je gezicht met te warm water te wassen, maar ik heb er nog wel een handje van om in hele hete baden te zitten. Niet goed, I know. Ik kan daar gewoon zo van genieten. Mezelf pocheren. 

Mijn vriend heeft het product ook af en toe gebruikt, maar hij vond het steeds te veel branden/pieken. Na een paar minuten, zodra het masker begint op te drogen, verdwijnt dit gevoel, maar daar gaat hij niet op wachten. 

 

Al bij al, ik ben er weg van. Ik gebruik het wel 1 of 2 keer per week, maar als ik weet dat ik de volgende dag iets op de agenda heb staan, dan sowieso!