· 

Nature Box shampoo

Ongeveer twee weken geleden stond ik met mijn mama in de Etos. Ze had een volle spaarkaart, zo'n kaart waarmee je kunt sparen voor een gratis product. Aangezien ze niet echt iets nodig had, mocht ik iets uitkiezen van de beschikbare producten, want je kunt niet zomaar alles pakken wat je wilt. Wat stond daar nu onder andere in het rek? Nature Box shampoo!

 

De shampoo is nu al een paar maanden te zien op de reclame en ik wou hem sowieso graag eens proberen, dus nu was mijn kans. Ik griste enthousiast als altijd een fles uit het rek en hield hem als een klein kind met twee handen vast om naar de kassa te gaan. 

Ik had nog geen reviews gelezen over dit product, dus ik wist er nog niet heel veel over, enkel dat het een heel natuurlijke shampoo is, zoals wordt gezegd op de reclame. In de Etos begon ik de volledige verpakking al te lezen. Hoe meer onzin er op een sticker staat, hoe leuker ik het vind.

Je hebt verschillende geurtjes binnen het gamma van Nature Box. De variant die ik heb, is die met Avocado olie. Op de verpakking staat dat de shampoo 100 % cold pressed oil bevat. Dit zou zorgen voor een intense verzorging/herstel van het haar en het in toom houden van splijtende punten, waar ik veel last van heb. Dit is ook mijn eigen schuld. Ik zou beter wat vaker mijn haren knippen. Ik ga ook nooit naar de kapper. De laatste keer dat ik naar de kapper ben geweest? Goh, ik zou het niet weten. Jaren en jaren geleden. Ik heb mijn haren vrijwel allemaal op één lengte, dus het is alleen nodig dat de punten af en toe eens recht worden afgeknipt. Iets wat mijn vriend dan doet en oh zo goedkoop! Maar goed, verder zegt de verpakking dat er geen sulfaten, siliconen of kleurstoffen inzitten en dat de shampoo vegan is. De verpakking is daarbij ook gemaakt van recycled  plastic. Wat wil een mens nog meer? De shampoo is trouwens van Scharzkopf & Henkel. Ook nog leuk om te weten is dat je veel shampoo krijgt als je zo een fles koop, 385 ml! De shampoo kost 5,99 Euro. Een normale prijs als je kijkt naar de hoeveelheid. 

 

Misschien wat meer informatie over mijn haar. Ik heb veel haar, maar de individuele haren (een haar op zich) is dunner dan gemiddeld als je gaat vergelijken met het haar van andere mensen. Mijn haar is daarom ook heel fijn en het knoopt gemakkelijk. Het is vrij lang, tot halverwege mijn bovenarm. Mijn haar wordt jammer genoeg best snel vettig.

Er zit ook weining volume in mijn haar omdat het zo fijn is, maar net hierdoor kan ik wel makkelijk zelf volume creëren door er haarlak in te sprayen. De haarlak moet maar fijn haar ondersteunen wat minder zwaar is dan dikker haar. Al bij al, ben ik dus best blij met mijn kruin. Er zijn tijden geweest dat dit anders was. 

 

So far, so good. De volgende ochtend dook ik in bad om mijn haren te wassen met Nature Box. De shampoo is doorzichtig wat al goed is. Je kunt beter voor een doorzichtige shampoo gaan dan voor een ondoorzichtige. Er zit dan minder 'rotzooi' in. Toen ik de shampoo in mijn haar begon te masseren, merkte ik dat de shampoo een beetje fris aanvoelde en ook 'licht'. Toen wist ik het al, dit is goed spul! Hij schuimt goed, wat ik wel fijn vind aan een shampoo. (Het schijnt dat hoe meer de shampoo schuimt, hoe meer 'rotzooi' en detergenten in een shampoo zit.) De meeste mensen vinden het net fijn als een shampoo veel schuimt, maar ieder zijn heug en meug. De shampoo heeft een tijdje in mijn haar gezeten en vervolgens heb ik deze uitgespoeld met lauwwarm tot koud water. Hoe kouder het water is, hoe beter. Hierdoor zullen je haarschubben sluiten waardoor je haar er gladder en gezonder uitziet. Warm water zet net de schubben open. Als ik mijn haren uitspoel met warm water worden mijn haren ook net iets sneller vet doordat de hoofhuid ook weer wordt gestimuleerd door de warmte. Dat moeten we niet hebben. 

 

Eenmaal uit bad draai ik mijn haren in een vochtopnemende handdoek en laat ik deze een tijdje zitten. Ondertussen ga ik verder met al mijn andere ochtendrituelen (Ik heb ook avondrituelen). Ik föhn mijn haren vrijwel nooit of enkel op het allerlaatste als ze nog een heel klein beetje vochtig zijn. Meestal was ik mijn haren dan ook 's avonds zodat ze 's nachts kunnen drogen. Als ik mijn haren au naturel droog, heb ik ook meer volume in mijn haar. 

 

Mijn bevindingen over de shampoo. Ik vind het een echte aanrader en ga hem zeker opnieuw kopen. Mijn hoofdhuid en de haarwortels voelen heel luchtig aan. Dit omdat de shampoo mijn haar absoluut niet zwaar maakt, er zit wat volume in waardoor er meer lucht aan mijn scalp kan. Ik hou van dit gevoel en dit is iets wat ik zoek in een shampoo. Ik heb niet het idee dat mijn haren minder snel vettig worden, maar de oliën die je haren vettig maken komen ook van binnenuit en kun je, denk ik, moeilijk verhelpen met een shampoo die je gewoon bij de drogisterij koopt. Gelukkig bestaat er ook droogshampoo! Vettig haar is ook geen schande, het is niet meer als normaal. 

 

Nature Box maakt mijn haren soooo pretty! Ik kijk er naar uit om mijn haren te wassen met deze shampoo want dan weet ik dat mijn coupe er de eerste dag top uitziet.