· 

Een mooiere huid met citroensap

Op de homepage kon je het al lezen. Ik heb last gehad van acné. Gelukkig is alles goed gekomen met mijn huid, op wat littekentjes na, maar die neem ik er wel bij. I know, toch gebruik ik citroensap om mijn huid mooier te maken. 

 

Ik heb jaren last gehad van acné en ik kon ook niet afblijven van die puistjes, zwarte en witte comedonen. Dat er-niet-vanaf-kunnen-blijven kennen we allemaal wel, denk ik. Toen ik de pil nam, ging het een heel stuk beter met de puistjes, maar pas veel later ben ik eindelijk eens naar de huidarts gegaan omdat ik nog steeds heel veel witte comedonen had en die kun je niet zomaar uitpitsen, veel te hardnekkig. Mijn huidarts stelde voor om eerst een zuurbehandeling te proberen voor over te gaan op medicatie. De medicatie die ik moest gebruiken was nogal rotzooi, dus ze wilde graag eerst iets anders proberen. En goed, zij is de huidarts, dus daar gingen we met de zuurbehandeling.

Even kort, de zuurbehandeling die ik een paar keer moest ondergaan was op basis van fruitzuur. Na zoveel keer zou de opperste laag van mijn huid genoeg 'weggevreten' zijn waardoor de witte comedonen misschien zouden verdwijnen.

Helaas, geen succes voor de comedonen. Uiteindelijk heb ik de medicatie genomen en een paar maanden later was ik comedoon- en puistvrij. Ik kon stoppen met de medicatie de comedonen zouden nooit meer terugkomen. Ik denk dat dat genoeg zegt over hoe heftig die medicatie was. 

 

Ik wilde graag nog wel wat meer fruitzuurbehandelingen krijgen voor mijn littekentjes, maar dit was te prijzig, dus ging ik op zoek naar een andere oplossing. Citroenen zij één van de meest zure vruchten die er zijn, dus dat was simpel. Ik kocht een netje citroenen en gooide ze in de koelkast. De eerstvolgende keer dat ik in bad ging, sneed ik een citroen door midden en nam een helftje mee naar de badkamer. Daar heb ik een tijdje in bad gelegen en de citroen langzaam uitgeknepen terwijl ik ronddraaiende bewegingen maakte met de citroen op mijn gezicht. Je kunt je gezicht van te voren een beetje nat maken, zodat het zuur minder fel is, of je doet het op je droge huid. In het begin voel je niets, maar als je even bezig bent, ga je het zuur voelen werken omdat het een beetje begint te prikken. Het zuur 'vreet' dan een minuscuul laagje van de huid, maar doe je dit regelmatig, word je huidstructuur er beter/egaler van! Ik heb al heel wat citroenen versleten. Soms gebruik ik ook citroensap uit een flesje op een watje. Het ligt er maar net aan wat ik in huis heb. Vervolgens moet je wel altijd je huid goed hydrateren en een beetje voorzichtig zijn met in de zon komen. Je huid is dan toch licht beschadigd. 

 

Ik kan me voorstellen dat sommigen een heel gevoelige huid hebben en dat dit voor hun veel te heftig gaat zijn. Misschien eerst even voorzichtig testen? 

 

Ik hoop dat anderen hier net zo van zullen profiteren want ik weet hoe het is om onzeker te zijn over je huid. Daar ben ik nu wel over en eigenlijk storen mijn littekentjes me niet meer. 

 

Veel plezier en geluk!