· 

Lush Ocean Salt

Lush, Lush, Lush I LOVE Lush! 

 

Een paar maanden geleden was ik wat vlogs aan het bekijken over Lush en ik merkte dat er best wel wat te doen was rond Lush Ocean Salt. Drie keer raden... Na een paar filmpjes te hebben bekeken, was ik verkocht en had ik even geluk... het was bijna mijn verjaardag! Dus toen mijn vriend vroeg wat ik graag wou hebben, wist ik het wel. Tot zijn grote vreugde kon hij naar de Lush gaan. Meestal als ik even de Lush in wil duiken, blijft hij buiten staan of gaat hij wat ronddwalen in een boekenwinkel. Maar op mijn verjaardag stond er een zakje van de Lush op tafel!

Terwijl ik de pot open draaide veranderde ik in een spraakwaterval en begon tegen mijn vriend te vertellen wat het was en hoe enthousiast vloggers en bloggers waren over dit, wat je eerder kunt noemen, fenomeen

Toen ik rook aan de dikke brij werd ik niet goed (in de positieve zin). Het rook zó lekker en ik duwde de pot meteen in mijn vriend zijn gezicht. Hij zijnde niet heel erg onder de indruk van de geur. 

Hoe dan ook, dit spul ruikt hemels. Ik heb echt geen enkel ander product in huis dat zo een lekkere geur heeft. Het ruikt naar een cocktail met Vodka en kokosnoot die wordt geserveerd terwijl je ergens op een strand zit onder een palmboom. Zo iets in die aard staat ook op de verpakking, dus het klopt echt! Ik zou het willen opeten, maar doe dat maar niet want het proeft verschrikkelijk zout.  

 

Ik zit nu als een hyperkineet achter mijn laptop, dus ik ga nu snel onthullen wat Lush Ocean Salt is.

Het is een gezichts- & bodyscrub zoals je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Ik zal eerst wat meer informatie geven over wat er op de verpakking staat. 

Je hebt twee varianten van dit product. De variant die je tijdelijk in de koelkast kunt bewaren en de zelfconserverende. Ik heb de zelfconserverende want het is makkelijker als je hem altijd binnen handbereik hebt op de badkamer en hij gaat langer mee. Soms dan sta ik wel eens halfnaakt in de badkamer en realiseer ik me dat ik nog een vers gezichtsmasker van Lush in de koelkast heb staan wat ik wou gebruiken. Dan kan ik eerst weer naar de keuken lopen. 

Volgens mij is de variant wat je in de koelkast moet bewaren wel wat milder voor de huid, maar mijn huid is wel al het een en ander gewend. Je kunt grote potten krijgen van 250 gram voor 23,95 Euro, maar ook kleinere potten van 120 gram voor 13,50 Euro. Als het dan niets is voor jou heb je er toch iets minder geld aan uitgegeven. 

Zoals de meeste producten van Lush is deze scrub vegan, wat veel mensen tegenwoordig wel kan bekoren. Onderstaand volgt de ingrediëntenlijst. 

 

 • Zeezout
 • Verse grapefruit infusie
 • Biologische zijden tofu 
 • Glycerine
 • Japanse was
 • Sodium Cocoamphoacetate 
 • Vers biologisch limoensap in Wodka
 • Mangoboter
 • Extra virgin kokosolie
 • Avocadoboter
 • Limoenolie
 • Zeewier absolue
 • Viooltjesblad absolue
 • Limonene
 • Linalool
 • Parfum
 • Kleurstof 42090

 Nou, dit klinkt toch als één groot feest voor je gezicht en lichaam. Volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking moet je de huid nat maken, een flinke kwak van dit spul op je handen doen en begin maar te masseren. Zoals de bedoeling is van iedere scrub, verwijdert het dode huidcellen en blijft jouw huid stralend achter. 

 

De geur daar hadden we het al over, maar de textuur is eens zo goed. Het is echt een dikke, rijke brij die zeker niet loperig is. Dit is wel handig voor onder de douche en in bad als je handen nat zijn. Het product voelt tegelijkertijd ruw door het grove zout, maar ook zacht, als een soort van deeg. Ik gebruik deze scrub niet op mijn lichaam, daar vind ik het te kostbaar voor. Dan zou ik eerder gaan voor een iets goedkopere scrub.

Als ik het spul op mijn gezicht aanbreng en begin te smeren, voel ik me net een godin. Kennen jullie de film Snowwhite and the Huntsman? Op gegeven moment ligt de 'evil queen' (Charlize Theron) in een reuzachtig bad vol met melk om haar huid mooi te houden. Als ik dit spul gebruik, voel ik me zoals haar! Ik was er zo lyrisch over dat mijn vriend uiteindelijk heeft gevraagd of hij de scrub ook een keer mocht proberen. Zijn reactie was minder heftig dan de mijne, maar hij gebruikt hem nu toch af en toe. 

 

Toen ik Lush Ocean Salt voor de eerste keer gebruikte, merkte ik dat er een heel dun, beetje vettig laagje achterbleef op mijn gezicht. Heerlijk, en wel zo goed als je net met grof zeezout je gezicht hebt ingewreven. Als ik vervolgens in de spiegel kijk, zie ik ook dat mijn huid is gescrubd. Hij lijkt egaler en is vaak een heel klein beetje roze, maar dat is vrijwel normaal door het scrubben. Ik scrub daarom ook enkel 's avonds voor het slapengaan. Ik zal het niet snel doen als ik nog ergens naartoe moet. 

 

Kortom, ik ben helemaal fan en ik zal het product blijven kopen. Bij wijze van zou ik iedere dag mijn gezicht een scrubbeurt willen geven met Lush Ocean Salt, maar echt lekker voor je huid is dat ook niet. Eén keer per week is voldoende. Je kunt wel wat vaker de pot opendraaien en gewoon even ruiken en wegdromen. 

 

Mocht je twijfelen of Lush Ocean Salt iets voor jou is, kun je altijd in een Lush winkel vragen voor een testertje. Ze geven je dan een mini potje mee van dit spul. Ideaal om eens te proberen!